Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@18:12:35 GMT

توسعه روابط بین مشهد و لاهور پاکستان ضروری است

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۱۴۳۷

توسعه روابط بین مشهد و لاهور پاکستان ضروری است

"سجاد محمدخان" روز شنبه در نشست هیات اتاق بازرگانی لاهور با شهردار مشهد افزود: ایران و پاکستان ۲ همسایه مهم در منطقه هستند و همکاری میان شهرداری‌های مشهد و لاهور به عنوان ۲ شهر مهم ایران و پاکستان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: ظرفیت‌های خوبی در زمینه گسترش روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین مشهد و لاهور وجود دارد که با توسعه این روابط، ارتباط بازرگانان ۲ شهر نیز رونق بیشتری خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدخان اضافه کرد: توسعه این ارتباطات آورده‌های بسیار خوبی برای شهروندان مشهد و لاهور خواهد داشت، لذا هدف از سفر هیات اتاق بازرگانی لاهور پاکستان به مشهد و دیدار با شهردار، پیشبرد مناسبات و توسعه روابط میان بازرگانان این شهرها دارد.
شهردار مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: پاکستان از همسایگان مهم جمهوری اسلامی ایران است و با جمعیتی بیش از ۲۰۰ میلیون نفر یکی از کشورهای پرجمعیت جهان به حساب می‌آید که بیش از ۹۰ درصد از این جمعیت با ایرانی‌ها هم دین و آیین هستند و از این نگاه نیز روابط میان دو همسایه بسیار با اهمیت است.
سیدعبدالله ارجائی افزود: لاهور دومین شهر بزرگ پاکستان است که وجوه مشترکی میان مشهد و لاهور وجود دارد، بر همین اساس این ۲ شهر از گذشته خواهرخوانده بوده اند اما تاکنون اتفاقات قابل توجهی را در این چهارچوب شاهد نبوده‌ایم، بنابراین خواستار گسترش ارتباطات و همکاری‌های مشترک در این خصوص هستیم.
وی اضافه کرد: اتاق بازرگانی لاهور با قدمت ۱۰۰ ساله بیش از ۲ هزار عضو دارد که این ظرفیت بسیار عظیمی برای برقراری ارتباط تجاری میان ۲ شهر محسوب می‌شود، لذا اتاق‌های بازرگانی مشهد و لاهور باید به دنبال گسترش ارتباط و رفت‌وآمد بازرگانان دو شهر به‌ ویژه بعد از کرونا باشند. 
شهردار مشهد ادامه داد: مشهد به عنوان "هاب منطقه‌ای" در توسعه مبادلات تجاری، می‌تواند نقش موثری در ارتباطات بازرگانان لاهور و جهان اسلام داشته باشد، چنانکه حضور دفاتر شرکت‌های بین‌المللی و حضور سالانه بیش از چهار میلیون زائر خارجی قبل از کرونا نشان دهنده ظرفیت بالای مشهد برای برقراری ارتباط بین‌المللی با بازرگانان سایر کشورها است.
وی گفت: بر اساس آمارها، ایرانیان هر سه سال حداقل یکبار به مشهد سفر می‌کنند، لذا اگر بازرگانان پاکستانی ارتباط مناسبی با شهر مشهد داشته باشند، گویا با تمامی نقاط ایران ارتباط برقرار کرده‌اند، با توجه به این ظرفیت‌ها، گسترش روابط تجاری و فرهنگی میان ۲ شهر مشهد و لاهور ضروری است و معتقدیم در اولین گام سفرهای مبدا به مبدا میان این ۲ شهر را با میدان‌داری شرکت‌های معتبر حمل‌ونقل مسافر گسترش دهیم.
ارجائی افزود: در حال حاضر سیستم حمل‌ونقل هوایی میان مشهد و پاکستان مناسب است، اما زمینه توسعه سیستم حمل‌ونقل هوایی و در کنار آن تقویت سیستم حمل‌ونقل زمینی میان مشهد و لاهور وجود دارد.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: در مجموع شهرداری مشهد آمادگی دارد تا بازرگانان پاکستانی به‌ویژه بازرگانان لاهوری در توسعه زیرساخت‌های ریلی و ایجاد یک "بندر خشک" در مشهد، مشارکت داشته باشند و در این راستا از نمایندگی وزرات خارجه در استان می‌خواهیم، زمینه ارتباط بیشتر میان بازرگانان مشهدی و شهر لاهور پاکستان را فراهم کنند.
ارجائی اضافه کرد: مشهد از لحاظ خدمات فنی و مهندسی به‌ویژه در حوزه خدمات شهری نیز در ایران پیشتاز است، لذا آمادگی صدور این خدمات به شهر لاهور و سایر شهرهای پاکستان وجود دارد.
وی ادامه داد: مسلمانان بنا به دلایلی تمایل سفر به شهرهایی را دارند که در جهان به عنوان مقصد گردشگری مشهور هستند، از این رو مشهد می‌تواند به عنوان یک شهر زیارتی این نقیصه را در منطقه حل کند.

ظرفیت های خوبی برای همکاری دوجانبه بین مشهد و لاهور وجود دارد

رییس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان نیز در این نشست اظهار کرد: در بازدید از نقاط مختلف شهر مشهد، شاهد زیرساخت‌های خوبی بودیم، با توجه به این زیرساخت‌ها ظرفیت خوبی برای همکاری‌های دوجانبه و گسترش روابط تجاری میان مشهد و لاهور وجود دارد.
"نعمان کبیر" افزود: در حال حاضر روابط خوبی میان لاهور و مشهد وجود دارد که این روابط می‌تواند گسترش پیدا کند.
وی اضافه کرد: اگرچه روابط خوبی میان ایران و پاکستان وجود دارد، اما در زمینه تجارت فعالیت قابل توجهی را شاهد نبوده‌ایم که دلیل اصلی آن نبود یک کانال بانکی بین ۲ کشور است، بنابراین اگر دولت‌ها نتوانند این کانال را برقرار کنند، بخش خصوصی می‌تواند این کار را سرعت بخشد.
رییس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان خاطر نشان کرد: از شهردار مشهد تقاضا می شود به گسترش گردشگری میان ۲ شهر لاهور و مشهد کمک کند تا بازرگانان و مردم این شهرها بیشتر همدیگر را ملاقات و از این طریق روابط تجاری و فرهنگی نیز توسعه پیدا کند.
یک هیات بازرگانی از پاکستان متشکل از رییس و مسوولان ارشد اتاق بازرگانی و صنعت  "لاهور" برای تقویت روابط تجاری به ویژه تعامل با اتاق‌های بازرگانی استان‌های کشورمان بامداد یکشنبه، اول اسفندماه راهی جمهوری اسلامی ایران شد.
به گزارش ایرنا، سفر فعالان ارشد بازرگانی لاهور و مسوولان اتاق صنعت و تجارت این شهر با پیگیری‌های سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در لاهور انجام شد که بخشی از تلاش‌ها در مسیر گسترش تعاملات میان استان‌های دو کشور است.
حضور در تهران، اصفهان، مشهد و زاهدان و دیدار با مسوولان همتای کشورمان در اتاق‌های بازرگانی پیرامون راه‌های توسعه تجارت مشترک و افزایش مراودات اقتصادی و بازرگانی میان ایالت پنجاب با استان‌های ایران از برنامه‌های این سفر است.
 

برچسب‌ها لاهور شهرداری مشهد جمهوری اسلامی ایران پاکستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لاهور شهرداری مشهد جمهوری اسلامی ایران لاهور شهرداری مشهد جمهوری اسلامی ایران پاکستان اتاق بازرگانی لاهور جمهوری اسلامی ایران لاهور پاکستان شهردار مشهد روابط تجاری میان مشهد حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟

با توجه به اهمیت مرز زمینی ریمدان و نقش این مسیر در اتصال شرق به غرب، پینشهاد می شود اندیکشده‌‌ها و مراکز مطالعاتی، در خصوص توسعه این مرز و جایگاه آن در رقابت بنادر چابهار و گوادر گزارش های تحقیقاتی ارائه کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، موضوع توسعه کریدورهای اقتصادی بحثی است که تاریخ طولانی در شکل‌دهی مناسبات تجاری و امنیتی ایران دارد. از گذشته یکی از محورهای اصلی اقتصاد ایران گسترش تجارت میان شرق و غرب و همچنین شمال و جنوب بوده است. طی سال‌های اخیر نیز تاکیدات زیادی بر این موضوع مطرح شده است.

در حال حاضر و بعد از تغییر کلان رویکردهای اقتصادی کشور بعد از شکل گیری ایده نظم جدید، به نظر می‌رسد که فرآیندهای اجرایی برای گسترش کریدورهای اقتصادی در ایران سرعت بیشتری به خود گرفته است. طی یک سال گذشته، در ابتدا روسیه برای بهره‌مندی از منافع ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک کریدور شمال-جنوب و سپس چین برای فعال کردن مسیر آسیای میانه کریدور شرق به غرب ذیل ابر پروژه راه ابریشم جدیدBRI -وارد ایران شدند.

موقعیت استراژیک بندر چابهار مورد توجه چین و هند است

یکی از بنادری که در شهر چابهار از موقعیت استراتژیک مهمی برخوردار است، بندر شهید بهشتی است. این بندر به دلیل نقش مهمی که می تواند در تسهیل ارتباط شرق به غرب داشته باشد همواره مورد توجه دو قطب اقتصادی یعنی چین و هند بوده است. 

لازم به ذکر است بندر شهید بهشتی چابهار به دلیل اینکه می تواند از طریق دو کریدور ابریشم و کریدوری که از هند عبور می کند، شرق را از ترکیب مسیر های زمینی و دریایی به اروپا متصل کند، محل رقابت های منفی هم شده است. در واقع دو قدرت شرقی همواره برای توسعه این بندر رقابت دارند و در شرایطی یا هر دو نظر بر توسعه ی آن و یا هر دو بر عدم توسعه آن رقابت می کنند.

منطقه ی مرزی ریمدان کجاست و چه اهمیتی دارد؟

 گذرگاه مرزی ریمدان (مرز ریمدان-گبد) یک گذرگاه مرزی بین ایران و پاکستان است. این پایانهٔ مرزی در شهرستان دشتیاری استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و با چابهار 120 کیلومتر فاصله دارد. در سمت پاکستان، این گذرگاه تا گوادر پاکستان حدود 70 کیلومتر، جیوانی 60 کیلومتر، پسنی 200 کیلومتر و کراچی 700 کیلومتر فاصله دارد و در انتهای بزرگراه ساحلی مکران (N-10) پاکستان قرار دارد.

گفتنی است پایانهٔ مرزی ریمدان در 29 آذر 1399، با حضور محمد اسلامی وزیر وقت راه و شهرسازی ایران و وزیر تولیدات دفاعی پاکستان به صورت رسمی افتتاح شد. بدین ترتیب این مرز از بازارچه به مرز رسمی تبدیل شد و امکان انجام تمام رویه‌های گمرکی با اختصاص کد گمرکی مستقل فراهم شد. مرز ریمدان ظرفیت و توانمندی مناسبی برای صادرات و واردات کالا، انتقال زائران پاکستانی و گردشگران و مسافران دارد.

ریمدان نقطه ی اتصال ایران به سیپک می شود؟

گفتنی است برخی کارشناسان مسائل ژئوپلتیک بر این باورند که توسعه مرز ریمدان و تبدیل این منطقه مرزی به یک مسیر ترانزیتی می تواند منجر به تقویت رقبای بندر چابهار در کشور های همسایه شود که این امر مشخصا به ضرر منافع ملی کشور است.

همچنین چندی قبل برخی رسانه های نزدیک به دولت تاکید کرده بودند، ریمدان، به سبب نزدیکی به مراکز تجاری پاکستان (650 کیلومتر با بنادر کراچی و 70 کیلومتر با گوادر)، این ظرفیت را دارد که در مبادلات تجاری 2 کشور نقشی راهبردی ایفاء کرده و به‌ عنوان یک نقطه حیاتی و حساس، می‌تواند ایران را به کریدور اقتصادی سی پک (چین و پاکستان) یعنی 37 درصد جمعیت جهان متصل کند.

لازم به ذکر است با توجه به سفر اخیر رئیس جمهور به پاکستان و تاکید طرفین بر ارتقای روابط تجاری، به نظر می رسد حساسیت ها در مورد این مرز زمینی که اتصال دهنده ی پاکستان به ایران است بالاتر رفته است.

لزوم ورود اندیکشده های غیر دولتی برای بررسی نقاط مثبت و منفی توسعه مرز ریمدان

از سویی دیگر همچنان نظر واحدی در خصوص نکات مثبت و منفی توسعه مسیر ترانزیتی مرز ریمدان در بین کارشناسان وجود ندارد. گروهی توسعه این مرز زمینی را موجب تضعیف بندر شهید بهشتی و تسهیل ارتباط زمینی تا بندر گوادر پاکستان می دانند و از این جهت موافق به توسعه مسیر ترانزیتی این مرز نیستند. گفتنی است به دلیل شراکت تنگانگ چینی ها با پاکستان و حضور آن ها در بندر گوادر چندان بعید نیست که تمایل شرقی ها به ارتباط بیشتر و تسهیل راه زمینی تا گوادر بیشتر از بندر شهید بهشتی باشد. البته گروهی دیگری از کارشناسان بر این باورند که توسعه مسیر ترانزیتی این مرز منجر به تقویت ترانزیت زمینی کشور در منطقه مذکور می شود. 

از همین رو لازم است تا  اندیکشده ها و مراکز مطالعاتی در این موضوع مهم ورود کنند و نتایج تحقیقات خود را در اختیار مقامات دولتی قرار دهند.

بنابراین به نظر می رسد اگر خروجی نهادهای پژوهشی و تحقیقاتی بر این امر باشد که توسعه ی این منطقه مرزی به نفع کشور است باید هرچه سریع تر نسبت به رفع موانع توسعه ترانزیتی از این گذرگاه مهم اقدام شود. برخی از این موانع شامل عدم حضور نماینده گمرک به طور شبانه روزی در منطقه، مشکلات متعدد در ثبت بار، معطلی چند روزه کامیون ها و رانندگان و فرآیند های طولانی اداری هست

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • اقدام ترکیه در تعلیق روابط تجاری با رژیم صهیونیستی بر دیگر کشورهای اسلامی تاثیرگذار است؟
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • راه‌اندازی آمبولانس دریایی در پهنه سواحل مَکُران ضروری است