Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی و مسوول نظارت راهبردی بین الملل اتاق بازرگانی مشهد روز شنبه در این دیدار و گفتگو که به صورت برخط برگزار شد گفت: ایران و پاکستان در حوزه تعاملات اقتصادی، سوابق دیرینه و ارزشمند دارند لذا بستر لازم توسعه روابط تجاری آنها در چهارچوب همکاری های مشترک و شناسایی بهتر بازار طرفین مهیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا توکلی زاده شناسایی توانایی‌های اقتصادی و تجاری دو کشور را در حوزه تجارت ضروری دانست و افزود: ایران و پاکستان با محوریت بخش خصوصی می توانند پیشنهاد صادرات اقلام و کالاهای مختلف را ارائه دهند، این اتفاق می‌تواند مبنایی برای شروع مبادلات تجاری میان دو کشور باشد.

وی ادامه داد: اتاق بازرگانی مشهد از اینکه تجار پیشاور و خراسان رضوی در یک وبینار مشترک با یکدیگر به گفتگو پرداخته و در خصوص نقاط قوت تجاری خود توضیحاتی ارائه کنند، استقبال می کند، چرا که اینگونه تعاملات می تواند زمینه تقویت تعاملات اقتصادی ایران و پاکستان را در آینده فراهم کند.

مسوول نظارت راهبردی بین الملل اتاق بازرگانی مشهد گفت: در حال حاضر نقاط مرزی و تجاری میان دو کشور محدود است و اگر ظرفیت بین ایران و پاکستان برای مبادلات تجاری تقویت شود و گمرک‌های دو کشور افزایش پیدا کند، شاهد بهبود تعاملات اقتصادی و همچنین کاهش هزینه‌های حمل و نقل خواهیم بود.

وی با اشاره به محدودیت های موجود در بخش مراودات بانکی میان ایران و پاکستان افزود: با توجه به محدودیت هایی که از تحریم ها نشات می گیرند، باید روش‌های مبتکرانه و جدید اندیشید که یکی از این راهکارها، تهاتر کالا با کالا میان ایران و پاکستان است که تحقق آن به نفع دو طرف خواهد بود.

توکلی زاده از تعاملات ارزشمندی که در حال حاضر میان دو کشور به ویژه در بخش خصوصی بوجود آمده است، اظهار خرسندی کرد و ادامه داد: لازم است این روابط در سطوح بالاتر و موثرتر ادامه پیدا کند، ضمن اینکه در حال حاضر مشکلات و موانعی بر سر تعاملات بیشتر بین دو کشور وجود دارد و ما از مسیرهایی که به بهبود روابط اقتصادی و حل مشکلات موجود در بخش تجارت دو کشور منجر شود، استقبال می کنیم.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: مشهد یک شهر زیارتی است و امیدواریم تاجران پاکستان به این شهر سفر کنند تا میزبان آنان باشیم و طی این سفر تجار دو کشور نیز تعاملاتی را با یکدیگر برقرار کنند تا شاهد توسعه روابط تجاری ایران و پاکستان به ویژه در پیشاور و خراسان‌ رضوی باشیم.

رییس اتاق بازرگانی پیشاور نیز در این گفتگوی برخط اظهار داشت: پاکستان نیز از ایجاد تعاملات و افزایش مراودات اقتصادی با ایران استقبال می‌کند، امیدواریم به زودی در ایران و خراسان رضوی، گفتگو و ملاقات حضوری داشته باشیم.

حسنین خورشید احمد با بیان که هم اکنون مشکلات متعددی گریبانگیر تجارت و تعاملات اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان است، خواستار همگرایی دو طرف برای رسیدن به راهکارهایی جهت عبور از مشکلات موجود شد.

وی افزود: در حال حاضر کالاهایی همچون برنج، انبه و برخی کالاهای دیگر از پاکستان در بازار ایران با استقبال خوبی مواجه شده و سطح تعاملات تجاری دو طرف نظر به نیازی که هر دو همسایه به کالاها و تولیدات همدیگر دارند، قابل افزایش است.

رییس اتاق بازرگانی پیشاور به سوابق تعاملات اقتصادی و تجاری دو کشور اشاره و بیان کرد: این تعاملات در گذر زمان با فراز و فرودهایی دچار شده که امید است در گفتگوهای بین دو کشور بویژه در حضور نمایندگان بخش خصوصی پاکستان در ایران، زمینه توسعه دوباره این تعاملات فراهم شود.

برچسب‌ها مشهد پاکستان اتاق ایران پیشاور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد پاکستان اتاق ایران مشهد پاکستان اتاق ایران پیشاور تعاملات اقتصادی ایران و پاکستان اتاق بازرگانی بازرگانی مشهد خراسان رضوی حال حاضر دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد

مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به از سرگیری تبادل تجاری ایران و سریلانکا، گفت: تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور فراهم آورد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزارای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، هادی طالبیان مقدم، تهاتر پول نفت ایران با چای سریلانکا، زمینه‌ای برای از سرگیری مبادلات تجاری بین دو کشور دانست و افزود: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بامشکلات مالی و عدم ایفای تعهدات مالی سریلانکا مصادف شد از این‌رو از چندی پیش ساز و کارهای مختلفی برای وصول مطالبات معوقه حاصل از فروش نفت خام ایران به سریلانکا پیگیری و دنبال شد تا اینکه در نهایت در سال گذشته تهاتر چای با پول نفت در دستور کار دو کشور قرار گرفت.

بنا به اظهارات وی؛ ایران در پروژه "اوما اویا" ( پروژه سدسازی و تونل‌سازی در سریلانکا) نقش کلیدی ایفا کرد و این موضوع خاطره خوبی از ایرانیان در ذهن سریلانکایی‌ها ایجاد کرد؛ در این پروژه انتقال فناوری،عملیات مهندسی، ساخت، نصب، راه‌اندازی و... توسط ایرانی‌ها انجام شد. هرچند پیش از این نیز شرکت‌های دیگری از ایران در زمینه برق‌رسانی به روستاهای زیادی از این کشور نقش مهمی داشته‌اند.

طالبیان‌ مقدم با اشاره به سفر هیات بلندپایه دولتی سریلانکا به ایران، تصریح کرد: ماهیندا آماراویرا وزیر کشاورزی و زراعت سریلانکا، در سفر به ایران با مقامات دولتی و بخش خصوصی ایران از جمله محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی و عباس علی‌آبادی وزیر صمت دیدار و گفت‌وگو کرد.  

به گفته مدیر کل دفتر شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران؛ وزیر کشاورزی سریلانکا از چند مزرعه نمونه ایرانی مانند مزرعه پرورش قارچ، توت فرنگی،کارخانه‌های لبنیات و دامداری‌های ایرانی بازدید و در زمینه همکاری‌های دوجانبه با ایرانیان تبادل نظر کرد.

همچنین وی در همایش مشترکی که با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، معاونت ماشین_آلات و تجهیزات وزارت صمت، و دفتر شبه قاره هند (آسیای جنوبی) سازمان توسعه تجارت برگزار شد نیز شرکت کرد و در پایان جلسه به پرسش‌های تجار ایرانی و خارجی حاضر در جلسه پاسخ داد.

این مقام مسئول با اشاره به بازدید وزیر کشاورزی سریلانکا و هیاتی از تجار سریلانکایی از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (ایران اکسپو2024)، تصریح کرد: دستاوردهای حضور وی در ایران را می‌توان در ملاقات با مقامات رسمی، تبادل نظر و جمع‌بندی در خصوص احیای کمیته تجاری مشترک دو کشور، پیگیری تشکیل کمیسیون اقتصادی مشترک، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک، تبادل هیات‌های تجاری، آموزش تجار و صنعتگران، تاکید و تایید بر استفاده از ظرفیت‌های شیلات، ماهیهای تزئینی، میوه‌های استوایی، سنگ‌های قیمتی، توتون و تنباکو و برندسازی مشترک، گردشگری سلامت، مصالح ساختمانی و زیرساختی، فناوری اطلاعات و توسعه زیرساختهای مرتبط، انرژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ... . خلاصه کرد.

وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت گذر راه (کریدور) جنوب- شمال از مسیر چابهار به آسیای‌ میانه نیز مورد اشاره و تاکید طرفین قرار گرفت.

طالبیان‌ مقدم با تاکید بر لزوم توسعه صادرات ماشین‌آلات کشاورزی به سریلانکا، افزود: ایران ظرفیت خوبی در تولید کمباین، تراکتور، کودهای شیمیایی، هوشمندسازی گلخانه‌های صنعتی، اصلاح و بهبود بذر دارد و سریلانکایی‌ها نیز خواهان بهره‌گیری از این توان هستند؛ همچنین در این سفر پیشنهاد موافقت‌نامه و فعالسازی تجارت ترجیحی بین دوکشور و راه‌اندازی خط هوایی مستقیم نیز مطرح شد.  

به گفته وی؛ دو طرف بر لزوم ارتباط پولی و بانکی و راههای انتقال پول تاکید و اتفاق نظر داشتند. همچنین این مقام مسئول در پایان بیان کرد: طرفین توافق کردند عدد تجارت دو کشور را در بازه زمانی 5 ساله حداقل 2 برابر افزایش بدهند؛ به نظر می‌رسد سریلانکا دروازه ورود ایران به شرق آسیا و ایران دروازه ورود به غرب و آسیای غربی برای سریلانکا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد