Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محسن شادمان رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد در سومین جلسه کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، از ناتوانی نفت در تامین گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها در زمستان به عنوان دومین بحران پیش رو نام برد و گفت: در خوشبینانه‌ترین حالت، ۵۰ میلیون متر مکعب نفت برای تولید روزانه گاز استان صرف می‌شود و مابقی از سوخت مایع تامین می‌شود و این سوخت مایع منجر به تعمیرات زیاد تجهیزات نیروگاهی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: در تابستان امسال وضعیت صنعت برق بسیار اسفناک بود و با خاموشی بسیاری مواجه بودیم. نیاز مصرف برق کشور در تابستان امسال حدود ۶۸ هزار مگاوات بود و در برخی مواقع تا ۱۳ هزار مگاوات خاموشی داشتیم؛ این عدد بسیار بزرگی است که نشان دهنده رشد زیادی در کمبود برق نسبت به سال گذشته است. در برخی مواقع امسال، تا ۲۰ درصد رشد مصرف برق داشتیم و بالطبع این میزان رشد مصرف هر شبکه برقی را دچار مشکل میکند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: هشدار‌هایی که در ۷-۸ سال گذشته از سوی سندیکا‌ها، انجمن‌ها و دیگر تشکل‌ها درباره وضعیت برق کشور و روند رو به نابودی این صنعت مطرح می‌شد، امسال ظهور یافت و شاهد خاموشی‌های گسترده بودیم. نکته اینکه، متاسفانه بخش عمده‌ای از این خاموشی‌ها بر صنایع تحمیل شد.

بیشتر بخوانید

محموله کمک‌های اتاق بازرگانی ایران برای تامین نیاز بخش درمان به مشهد وارد شد



شادمان بیان کرد: صنایع روز‌های سختی را در تابستان گذراند و با این وضعیت نمی‌شد به تولید پرداخت؛ اما امروز موضوع این است که باید برای دو بحران پیش رو برنامه ریزی کرد: نخست اینکه در سال بعد باز هم شاهد این خاموشی‌ها خواهیم بود و اگر فرض را بر این بگذاریم که کمبود ۱۳ هزار مگاواتی برق امسال افزایش نیابد، تولید همین ۱۳ هزار مگاوات نیز به سادگی اتفاق نمی‌افتد و نیازمند حدود ۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد: سرمایه گذاری در این زمینه بر عهده بخش خصوصی به ویژه شرکت‌های بزرگ فولادی، نیروگاه‌ها و پتروشیمی ها، صنایع مس و آلومینیوم و... گذاشته شده و آن‌ها باید در تولید این نیروگاه‌ها مشارکت داشته باشند.

لزوم تدبیراندیشی ویژه در شرایط ویژه کنونی

شادمان با بیان اینکه برای این شرایط ویژه باید تدابیر ویژه‌ای اندیشید، اظهار کرد: پیشنهادات کمیسیون انرژی برای مواجهه با بحران آب و برق شامل این موارد است: تلاش در جهت اصلاح اقتصاد صنعت آب و صنعت برق، ایجاد تعادل و رعایت انصاف در زمان کمبود برق و اعمال خاموشی صنایع به خصوص شهرک‌های صنعتی، تشکیل اتاق گفتگوی وزارت نیرو و تشکل‌های بخش خصوصی برای حل معضلات پیش آمده در صنعت آب و برق کشور، حمایت واقعی از محصولات تولیدی داخل کشور با تاکید بر رقابت پذیری، تسریع در تسویه بدهی‌های معوقه وزارت نیرو و ایجاد انضباط مالی در شرکت‌های تابعه برای پرداخت بدهی‌های معوق و جاری، اتخاذ تدابیر خاص برای گره گشایی از انبوه قراداد‌های متوقف و نیمه تمام که موجب بلاتکلیفی پیمانکاران و تولیدکنندگان شده است، تامین منابع و اعتبارات مورد نیاز برای سرمایه گذاری و توسعه صنعت آب و برق در تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، تسهیل صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی در زمینه صنعت آب و برق، تلاش در جهت تغییر نگاه به سرمایه گذاران صنعت آب و برق و حمایت واقعی از ایشان با اصلاح قرارداد‌های خرید تضمینی. مقررات زدایی برای اتصال به شبکه دیزل‌های موجود در واحد‌های صنعتی در زمان نیاز شبکه، ارائه راهکار مناسب برای منتفع نمودن مستقیم واحد‌های صنعتی در صورت همکاری با شبکه در زمان کمبود برق.

قیمت برق ده لامپ معمولی برای ۱۰ ساعت، ۵۰۰ تومان!

او در توضیح مساله قیمت انرژی افزود: هم اکنون انرژی مورد نیاز ۱۰ ساعت ده لامپ معمولی حدود ۵۰۰ تومان قیمت دارد. این رقم غیرطبیعی است و برای صنایع بزرگ و انرژی‌بَر منجر به مصرف زیاد و عدم تولید و عدم اشتیاق برای سرمایه گذاری می‌شود. در صورت عدم اصلاح اقتصاد انرژی، موضوعات به این سادگی‌ها حل نخواهد شد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه  داد: مساله اینجاست که در هنگام کمبود برق یا گاز، اولین اقدام مربوط به قطعی‌ها برای شهرک‌های صنعتی است؛ در زمستان و در زمان کمبود گاز، ابتدا گاز شهرک‌های صنعتی قطع می‌گردد یکی از مشکلات اصلی این است که بخش دولتی بدون مشورت با بخش خصوصی در این زمینه‌ها تصمیم گیری می‌کند. اگر گفت و شنودی بین دولت و بخش خصوصی اتفاق بیفتد، خصوصا در حوزه‌های تخصصی می‌توان این معضلات را کمرنگتر کرد و تشکیل اتاق گفتگو در این زمینه و اهمیت دادن به آن می‌تواند در این حوزه اثرگذار باشد.

شادمان بیان کرد: مشکل اساسی دیگری که اشکال بسیاری ایجاد کرده، بدهی‌های وزارت نیرو در بخش آب و برق به تولیدکنندگان و پیمانکاران است که نیاز است در این زمینه شاهد تسویه و در نهایت انضباط مالی وزارت نیرو باشیم تا بتوان برنامه ریزری درستی کرد و شرکت‌های آب و برق منطقه‌ای نیز از ایجاد تعهد اضافی برای خود جلوگیری کنند.

او تصریح کرد: به دلیل افزایش قیمت دلار در سه مقطع سال‌های ۹۱، ۹۶ و ۹۸ بسیاری از قرارداد‌ها به دلیل فاقد تعدیل بودن این شرایط، با بحران مواجه و متوقف گردید. اتخاذ تدابیر خاص برای گره گشایی از این قرارداد‌ها یکی از مسائل کنونی است و تامین اعتبارات و منابع برای سرمایه گذاری در توسعه برق مساله مهم دیگری است. همچنین، صادرات خدمات و تجهیزات فنی و مهندسی نیز موضوع مهم دیگری است که باید بدان توجه نمود؛ با وجود محصولات و تولیدات مطلوبی که داریم متاسفانه محصولات ما در کشور‌های مختلف آنقدر که باید، استفاده نمی‌شود و نتوانسته ایم روی صادرات آن‌ها تکیه چندانی داشته باشیم. امیدواریم این صادرات تسهیل یابد.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد تاکید کرد: براساس شرایط نمی‌توان از دولت انتظار سرمایه گذاری ۷ میلیارد دلاری برای برطرف کردن خاموشی‌ها داشت، این رقم در کنار ۳-۴ میلیاردی که برای رشد سال بعد باید درنظر گرفته شود و نیز با محاسبه مقدار سرمایه گذاری مورد نیاز در شبکه توزیع برق و سرمایه گذاری در زمینه‌های آب و سوخت، در مجموع رقمی حدود ۵۰ میلیارد دلار می‌شود و مشخص است که نمی‌توان انتظار داشت دولت این مقدار اعتبار را تخصیص دهد. در این شرایط فضا باید برای دیگران باز شود؛ اما متاسفانه برخی از مسئولان در صنعت آب و برق، دیدگاه پیمانکاری به این قضیه داشته و نگاه سرمایه گذاری ندارند. با این دیدگاه، نمی‌توان به نتیجه رسید لازم است در قرارداد‌های خرید تضمینی این نگاه عوض گردد.

 

انتهای پیام//ف.ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت برق شهرک های صنعتی صنعت آب و برق سرمایه گذاری وزارت نیرو قرارداد ها کمبود برق بخش خصوصی خاموشی ها مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در ۲.۵ سال خدمتگزاری دولت سیزدهم، ۹۷۹ میلیارد تومان پروژه در صنعت برق این استان سرمایه‌گذاری شده است. - اخبار استانها -

مهدی دادگر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با تشریح اقدامات ماندگار توسعه‌ای در صنعت برق استان اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر به منظور تأمین و پایدارسازی شبکه برق استان، مجموعاً 671 کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و 405 دستگاه پست توزیع، احداث و اصلاح شده است که براین اساس به طور میانگین روزانه 2 کیلومتر شبکه، توسعه و بهینه‌سازی شده است.

وی به اقدامات صورت گرفته در حوزه تأمین برق متقاضیان اشاره کرد و گفت: در طول این مدت، برای 29 هزار مشترک جدید شهری و روستایی تأمین برق انجام شده است، همچنین عملیات انجام شده در این حوزه، شامل احداث 115 کیلومتر شبکه فشار متوسط، 243 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و نصب 275 دستگاه ترانس با اعتبار 357 میلیارد تومان بوده است.

اجرای طرح بهارستان در538 روستا

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه بهینه‌سازی و اصلاح شبکه‌های برق روستایی کشور در قالب طرح بهارستان به صورت روستامحور در دولت سیزدهم در حال اجراست، تصریح کرد: در 2.5 سال خدمت دولت، در قالب این طرح و طرح بهسازی روشنایی معابر، در 538 روستا با اعتباری بالغ بر 135 میلیارد تومان، عملیات ترمیم و اصلاح شبکه شامل تعویض پایه‌های فرسوده، رفع حریم و جابه‌جایی شبکه‌های واقع در معابر، رفع افت ولتاژ و اصلاح روشنایی معابر انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این دوره به 18 روستای بدون برق با اعتبار 10 میلیارد تومان برق‌رسانی شد، به علاوه پروژه شاخص برق‌رسانی به روستای نایبند طبس به طول 81 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 61 میلیارد تومان با پشیرفت 74 درصد در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

دادگر با قدردانی از تلاش‌های ارزشمند همکاران در صنعت برق استان اظهار داشت: در حال حاضر 99.9 درصد از جمعیت روستایی استان برخوردار از برق هستند که این شاخص از وضعیت کشوری بالاتر است.

رتبه نخست در سطح کشور

وی از کسب رتبه نخست این شرکت در بین 39 شرکت توزیع نیروی برق کشور در ارزیابی اخیر معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر در جمیع شاخص‌های مورد ارزیابی خبرداد و گفت: این موفقیت شایسته که با تلاش و همت همه همکاران در صنعت برق استان محقق شده، دستاوردی ماندگار در کارنامه افتخارات به ثبت رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی مدت زمان خاموشی هر مشترک، تعداد خاموشی به ازاری هرفیدر، بهبود ولتاژ، اصلاح ضریب توان شبکه، نرخ صرفه جویی خرید از بازار برق، وصول مطالبات، سرانه مصرف خانگی، رویت‌پذیری شبکه،کنترل‌پذیری مشترکین را از جمله معیارهای نتایج مقایسه‌ای صورت گرفته در ارزیابی شرکت توانیر اعلام کرد.

گذر از دوره اوج بار با کمترین اعمال خاموشی

دادگر به دستاوردهای برجسته در صنعت برق استان اشاره کرد و افزود: در پی خاموشی‌های گسترده ناشی از ناترازی تولید ومصرف برق در سال‌های 1399 و 1400 (قبل از دولت سیزدهم) با تعریف 100 اقدام برای سال‌های 1401 و 140 اقدام برای 1402 در حوزه تولید، انتقال و مصرف و جلب مشارکت مردمی، گذر از دوره اوج بار در تابستان 1401 و 1402 با کمترین اعمال خاموشی و کمترین نارضایتی برای مشترکین انجام شد، در کنار اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، مدیریت موفق شرکت برق، وزارت نیرو و توانیر در دولت سیزدهم دستاوردهای ارزشمندی حاصل شد وامید است با اجرای 180 برنامه تعریف شده برای سال جاری و با همکاری مشترکین برق استان و کشور، گذر موفق از دوره اوج بار 1403 محقق شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر، کاهش خاموشی‌ها به رغم افزایش انرژی تولیدی تحویلی به مشترکین بوده است به طوری که در تمام صنایع، انرژی مصرفی افزایش یافته است و در این دوره رکوردهای جهانی در تولید محصولاتی نظیر فولاد به دست آمده است که این نتیجه بیانگر تلاش دولت خدمتگزار است.

   کاهش خاموشی مشترکین به 80 دقیقه در سال

دادگر با ارائه شاخص‌های مقایسه‌ای یادآور شد میزان متوسط خاموشی مشترکین در استان خراسان جنوبی به 80 دقیقه در سال کاهش یافت در این روند استان خراسان جنوبی در مقایسه با میانگین کشوری در رتبه سوم قرار دارد.

وی بیان کرد: با اجرای پروژه‌ها در طول 2.5 سال اخیر، در حوزه کاهش تلفات، میزان تلفات انرژی در شبکه‌های برق استان به 7 درصد کاهش یافت که علیرغم پراکندگی بسیار بالای شبکه و مشترکین در استان، رتبه مناسبی در کشور را داریم.

رتبه برتر در تولید برق پاک

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه کل ظرفیت نیروگاه های خورشیدی نصب شده در استان نسبت به پیک بار سال جاری 10.6 درصد است، اظهار کرد: در مقایسه با شاخص کشوری استان خراسان جنوبی حائز رتبه برتر در تولید برق پاک به نسبت میزان مصرف استان است.

وی در پایان به ظرفیت‌سازی‌های مناسب انجام شده در حوزه انتقال و فوق توزیع نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به پیگیری‌های انجام شده و حمایت‌های شرکت برق منطقه‌ای خراسان، اقدامات زیرساختی متنوعی در حوزه شبکه‌های انتقال و فوق توزیع در دست انجام است که با بهره‌برداری از پروژه‌های این بخش، شاهد تحول عظیمی در زمینه اقتصادی در تمام ابعاد، به ویژه بخش صنعت و معدن استان خواهیم بود.

دادگر تصریح کرد: با توجه به این‌که گزارش این اقدامات در حوزه مسئولیت شرکت برق منطقه ای خراسان است، در این مباحث فوق به جزئیات عملکرد بخش فوق توزیع اشاره نشده است.

انتهای پیام/250

دیگر خبرها

  • هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت نفت وجود ندارد
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • پارک علم و فناوری خراسان رضوی، قطب انرژی شرکت‌های فناور کشور
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • تعویض۵۰۰ هزار کولر آبی پرمصرف در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است