Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@11:56:24 GMT

سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۷۸۸۲

سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم

ایسنا/خراسان رضوی معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: یکی از مهمترین چالش‌های آموزش‌های مهارتی در کشور این است که سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم.

ناهید مسلمی در نشست مشترک معاون وزیر، رئیس و مدیران سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با مسئولان و مدیران بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی اظهار کرد: 2000 عنوان استاندارد ارزشیابی تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استانداردها متفاوت از استاندارد آموزش قبل هستند. همچنین به دنبال آن هسیتم که آزمونگران مهارتی را تربیت کنیم و برای تربیت آن‌ها نیاز به همکاری اتاق‌ها در استان‌ها داریم. امید است تا اتاق بازرگانی خراسان رضوی دراین مسیر پیشرو باشد.

وی افزود: یکی از مهمترین چالش‌های آموزش‌های مهارتی در کشور این است که سنجشی از مهارت نیروهای کار در کشور نداریم و اگر بتوانیم این آزمون‌گران را تربیت کنیم می‌توانیم با سنجش مهارت نیروی کار تحلیل خوبی از سطح مهارت در استان داشته باشیم و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های برای سند توسعه مهارت و ارتقای هدفمند مهارت در استان داشته باشیم.

محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق مشهد درادامه این نشست اظهار کرد: سیستم صنعت ما به صورت دانش بنیان 25 سال قبل از طریق استارت آپ‌ها ایجاد شده و در حال حاضر 700 نفر نیرو دارد. بخش دانش در حوزه الکترونیک قدرت و مخابرات و تامین نیاز تجهیرات مخابراتی و انرژی‌های نو فعالیت انجام می‌دهند. تامین ایستگاه‌های مخابراتی و تجهیزات انرژی‌های نو با استفاده از دانش الکترونیک قدرت است. با توجه به اینکه تغییر رویکرد شدیدی به سمت صنایع دانش بنیان است این مورد طیف جدیدی از مهارت‌ها را می‌طلبد. قصد ما این است که از طریق دانش فناوری را ایجاد کنیم. این صنعت با صنایع سنتی که خرید فناوری یا انتقال فناوری انجام می‌دادند متفاوت است.

وی افزود: در صنایع دانش بنیان با ایجاد فناوری صدها محصول تولید می‌شود و این تولید نیاز به مهارت‌های فنی وحرفه‌ای دارد. افراد باید متناسب با نیازهای مدرن تربیت شده و با فناوری آشنا شوند. تنها طراحی محصول کافی نیست.

چمنیان خاطر نشان کرد: در فضای رقابتی نیازمند تفاوت در آموزش فنی و حرفه‌ای هستیم. آموزش‌های دوگانه ایران و آلمان به دو بخش تئوریک و علمی تقسیم شده است. سعی می‌شود مشهد را در حوزه فنی و حرفه ای قطب الکترونیک کنیم. محتوای آموزش دوگانه متفاوت است. اینکه فرد مانند گذشته آموزش ببیند چندان کار رو به جلویی نیست.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار اتاق مشهد تصریح کرد: نیازمند نگاه جدید به محتواهای آموزشی هستیم. در همکاری با آلمان در نظر داریم تا محتواهای آموزشی را بررسی کرده و آموزش‌های مربیان به روز شود و ارزیابی و احراز صلاحیت را خارج از مجموعه انجام دهیم. یکی از ضعف‌های مجموعه ما این است که کسی که آموزش می‌دهد خود می‌خواهد تایید صلاحیت کند که این خود بعضا باعث کاهش استانداردها می‌شود. باید استاندارد آموزش مستقل انجام شود. امید است تا این اهداف در 7 سال آینده منجر به حرکت بزرگی شود.

در ادامه این نشست، علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی وآب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که صنعت و اقتصاد با آن مواجه است باید نهضتی در حوزه آموزش به وجود آید و و نیاز به جهش اراده داریم. برای این منظور نیاز به مهارت وجود دارد. واقعیت این است که در مواردی صنعت به خصوص در حوزه های دولت و حاکمیت جنبه ظاهری ‌پیدا کرده و از عمق برخوردار نیست.

وی افزود: اگر قرار است گواهینامه بین المللی باشد باید سطح آموزش نیز بین‌المللی باشد. درخواست ما این است که در زمینه آموزش کیفی‌سازی صورت گیرد، اگر قرار است نگاه ما جهانی باشد باید فناوری‌های روز با بخش آموزش در حوزه‌های مدیریت، بازاریابی و بخش کشاورزی پیوند داشته باشد.

حوزه دیجیتال مارکتینگ نقطه قوت مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد است

در ادامه این نشست مجید محمدزاده، رئیس شورای آموزشی مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: امروزه نیروی کار به دلیل نگرانی برای تامین معیشت و معاش کارایی لازم در محیط کار را ندارند، نیروی‌های کار آنقدر دلنگران هستند که از این بخش دور و غافل مانده‌اند.

وی بیان کرد: حدود سه سال پیش تفاهم‌نامه‌ای بین اتاق بازرگانی ایران و سازمان فنی و حرفه‌ای و بنیاد آموزش و مهارت آلمان امضا شده و بعد از این، تفاهم نامه دوجانبه سازمان و اتاق بازرگانی انجام شد. گام بعدی این بود که تفاهم نامه اجرایی شد. در سال جاری به دلیل فراگیر شدن ویروس کرونا سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خراسان رضوی توانسته از سامانه مدیریت آموزش اتاق بازرگانی مشهد برای آموزش فراگیرها استفاده کند.

محمدزاده تصریح کرد: بخشنامه‌ها و تسهیلات متعددی وجود دارد که اگر بنگاه‌های اقتصادی از خدمات آموزش فنی و حرفه‌ای بخواهند استفاده کنند می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

وی عنوان کرد: در کشور آلمان و سایر کشورهای اروپایی سامانه جامع مهارت وجود دارد که در این سامانه مهارت بنگاه‌های اقتصادی نیازهایشان را اعلام و سازمان‌های فنی و حرفه‌ای تخصص‌ها و دوره‌های در حال برگزاری خود را اعلام می‌کنند. بنگاه‌های اقتصادی از طریق همین سامانه می‌توانند نیرو جذب کرده و تاییدیه مربوطه را گرفته و این مساله کار را تسهیل می‌کند. این مراکز آموزشی می‌توانند از طریق این سامانه در ارتباط با هم باشند.

رییس شورای آموزشی مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد گفت: مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد آمادگی دارد تا در صورت تامین بودجه توسط سازمان فنی و حرفه ای سامانه جامع مهارت را ایجاد و در اختیار سازمان فنی و حرفه‌ای قرار دهد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه خراسان رضوی قطب گردشگری است اگر دوره‌های خاصی در این زمینه برگزار شود می‌تواند در بهبود شرایط اقتصادی استان نقش موثری داشته و مهارت‌های این بخش را ارتقا می‌دهد. صنایع دستی به خصوص زیورآلات و سنگ‌‍های قیمتی یکی دیگر از پتانسیل‌های خراسان رضوی است.

محمدزاده تصریح کرد: حوزه برق، الکترونیک و خصوصا دیجیتال مارکتینگ یکی از نقطه قوت‌های مرکز آموزش اتاق بازرگانی مشهد است و این مرکز آمادگی دارد تا به صورت مرکز تخصصی در این حوزه کار را در مشهد و حتی استان آغاز کرده و آن را در کشور ترویج دهد.

وی با تاکید بر تمرکز شرکت‌های بین‌المللی حمل‌ونقل به دلیل موقعیت جغرافیایی خراسان رضوی گفت: این توانایی را داریم تا در زمینه حمل‌ونقل دوره برگزار نماییم. در حال حاضر دو دوره حمل و نقل کالاهای خطرناک و رانندگی حرفه‌ای در استان برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آموزش فنی و حرفه ای بنگاه های اقتصادی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۷۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: شرایط اقتصادی شرایط مناسبی نیست و نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، سیدشمس‌الدین حسینی در نشست هم‌اندیشی فعالان اقتصادی با رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید و کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی که به میزبانی اتاق بازرگانی استان فارس برگزار شد، با اشاره به وضعیت تورمی و رشد اقتصادی از دهه ۷۰ تا ۱۴۰۱ اظهار کرد: شرایط اقتصادی شرایط مناسبی نیست و نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است.

وی افزود: نظام ارزی نیازمند بازبینی است و این امر در دستور کار کمیسیون قرار دارد، همچنین درباره سرمایه در گردش، تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ به ۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده که بیشترین سهم نیز برای بخش کشاورزی است، ۴۸ همت بند الف تبصره ۱۸ برای سال ۱۴۰۲ که هنوز جذب نشده هم قانون هست و هم منبع مالی‌اش فراهم است.

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مثبت این کمیسیون برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، تصریح کرد: قانون تأمین تولید و زیرساخت‌ها آخرین اقدام کمیسیون است که باید این قانون در اختیار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قرار گیرد و از این قانون مطلع باشند.

حسینی با بیان اینکه اطلاع از قانون برای تولیدکنندگان ضرورت دارد، از اتاق بازرگانی استان درخواست کرد که جلساتی برای آشنایی تولیدکنندگان با این قانون و دیگر قوانین مرتبط با تولید تشکیل دهد.

وی درباره مسئله تعدد بخشنامه‌ها با فعالان اقتصادی موافقت کرد و ادامه داد: به صورت کلی گفتن، مشکل را حل نمی‌کند اما مواردی که مشکل‌ساز شده است به صورت موردی ارائه دهید تا در دوره جدید مجلس بررسی شود.

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس درباره مسئله مالیات‌ها خاطرنشان کرد: جز با توافق دولت نمی‌توانیم مالیات را کاهش دهیم و باید فعالان اقتصادی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی؛ دولت را متقاعد کرد.

حسینی تفویض اختیار در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار را پیشنهاد خوبی دانست و اظهار کرد: اگر رشد اقتصادی امروز کاهش پیدا کرده است به دلیل ضعف در حکمرانی است بنابراین باید حکمرانان خوبی انتخاب کنیم.

مشکلات حوزه اقتصاد فراتر از تصور شده است

در ادامه این نشست محمدصادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه جای تأسف است که امروز در کشور اولویتی به اسم تولید وجود ندارد، افزود: اگر به تولید مانند دیگر موضوعات در کشور بها داده می‌شد، امروز وضعیت اقتصاد، اشتغال و تولید کشور به مراتب بهتر بود.

وی اضافه کرد: امروز بخش اقتصاد و تولید کشور در جدال با مشکلات فراوانی است که هر روز به جای کاهش، شاهد شدت این مشکلات هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس خاطرنشان کرد: فعال اقتصادی ما به جای حل مشکلات فرامرزی برای پیشبرد تجارت و بازرگانی خود درگیر بخشنامه‌ها و مشکلات داخلی بی‌شماری شده است که نفس تولید و تولید کننده را گرفته در حالی که امروز بخش تولید یکی از بخش‌های مهم در کشور است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

حمیدیان با اشاره ماده ۶۲ قانون بهبود و ارتقای تولید، تصریح کرد: ستاد رفع موانع تولید در استان‌ها تشکیل می‌شود و هیچیک از مصوبات این ستاد، فرای قانون نیست اما دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد را اجرا نمی‌کنند که باید این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به جرم‌انگاری در خصوص عملکرد بخش خصوصی در مواجه با بانک‌ها نیز اضافه کرد: وقتی در قوانین برای فعالان بخش خصوصی جرم انگاری می‌شود باید متناظر همین امر برای بانک‌ها و دیگر دستگاه‌ها باشد.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامناسب بودن قانون مالیات و این امر که این قانون مسیر خوبی را پیش نگرفته است، ادامه داد: این قانون منجر به ضعف تولید می‌شود. چرا که ما قربانی تورم هستیم نه مسبب آن؛ اینها در مجموع اثرات خوبی روی تولید ندارد و یک همه جانبه‌نگری در این زمینه باید دیده شود.

حمیدیان با انتقاد از اینکه بر همه امور مالیات بسته شده و مالیات ارزش افزوده نیز بنا بوده که همه عوارض را شامل شود، اظهار کرد: وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده جایگاه قانونی ندارد و این موضوعی است که فعالان بخش خصوصی به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنند.

کد خبر 751498

دیگر خبرها

  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • قهرمانی تیم خوزستان درمسابقات فوتسال سازمان آمورش فنی و حرفه‌ای کشور
  • تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از مرز مهران
  • راه اندازی دفتر تجاری اتاق بازرگانی قزوین در اقلیم کردستان عراق
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است