Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد گفت: ایران‌خودرو در سال ۱۹۶۷ یعنی 1346، ساخت پیکان را شروع می‌کند، در حالی که یک سال بعد هیوندای تاسیس می‌شود؛ منابعی که در اختیار ایران بوده متجاوز از ۶ برابر منابع در اختیار کره است، چگونه هیوندا در سطح بالا قرار می‌گیرد؟

به گزارش ایسنا، محمد بحرینیان امروز در همایش اقتصاد ایران در پیچ و خم توسعه، با نگاهی به تجربه ژاپن، کره جنوبی و مالزی در محل اتاق بازرگانی، اظهار کرد: این امر در کشور قابل پنهان نیست که با مشکلات روبه‌رو هستیم و بعد از ۱۲۰ سال پس از مشروطه نتوانستیم به لحاظ اقتصادی به پایداری و امنیت برسیم و در بسیاری زمینه‌ها به ویژه اقتصاد آرامش خاطری را ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دوران اخیر حداقل در طول ۶۰ سال گذشته، دو بار با تحریم‌ها مواجه بودیم که یک بار زمان مصدق و بار دیگر بعد از شروع انقلاب و دوره تشدید شده آن، پس از سال ۹۰ بوده که اکنون بیشتر افزایش یافته است. آیا این اقتصاد می‌تواند جوابگو باشد و چرا اقتصاد اینگونه شده است؟

بحرینیان ادامه داد: عده‌ای بحث تحریم را مطرح می‌کنند اما من نمی‌پذیرم که تاثیر دارد، تاثیر، سوءمدیریت تصمیم‌گیری‌های اقتصادی در کشور و نداشتن جهت برای پیشرفت کشور است. تحریم ۲۰ تا ۳۰ درصد تاثیر دارد. گاه با توجیهاتی روبه‌رو می‌شویم که منابع در کشور وجود ندارد. خودروسازی از سال‌های قبل در کشور وجود داشته اما هنوز ناکارآمد است. واحدهای فولاد هنوز واحدهای استراتژیک هستند اما عمر آن‌ها حدود ۶۰ سال پیش تمام شده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد با بیان اینکه ما هنوز بعد از 70 سال در کشور در حال توسعه هستیم، عنوان کرد: چه زمانی این توسعه‌یافتگی تمام می‌شود؟ چه دلایلی وجود دارد؟ کشور منابع کم ندارد. از سال ۳۸ تا آخر سال ۹۶ حداقل منابع ارزی در اختیار کشور بالغ بر ۳۶۰۰ میلیارد دلار بوده است. از برنامه اول توسعه، ۲۹۰۰ میلیارد دلار داشتیم.

وی ادامه داد: ایران‌خودرو در سال ۱۹۶۷ یعنی 1346، ساخت پیکان را شروع می‌کند، در حالی که یک سال بعد هیوندای تاسیس می‌شود. منابعی که در اختیار ایران بوده متجاوز از ۶ برابر منابع در اختیار کره است، چگونه هیوندا در این سطح بالا قرار می‌گیرد و سامسونگ در عرض ۱۵ سال دومین غول فناوری می‌شود؟

وی بیان کرد: مشکل ما این است که انقلاب مشروطه در عین ارزش بالا، ما را به سمت کپی‌کاری نهادهای دموکراسی برد و شبه دموکراسی فراهم شد. خودمان باید به یک روال منطقی برسیم. به دلیل عقب‌ماندگی‌های طولانی در طول ۲۰۰، ۳۰۰ سال اخیر ما عقب ماندیم و این عقب‌ماندگی تنها برای ما پیش نیامده اما نمی‌توانیم پشت این وضعیت پنهان شویم. کره، مالزی، سنگاپور، تایوان و چین نیز این عقب‌ماندگی‌ها را داشتند اما آن‌ها به ویژه در شرق آسیا راه حل را پیدا کردند.

بحرینیان اضافه کرد: ما هنوز راه را پیدا نکردیم و بلد نیستیم باید چه کاری انجام دهیم. آن‌ها نیز نمی‌دانستند اما متوجه شدند که باید چه کار کنند تا بر ناآگاهی، عدم دانش و ضعف توسعه غلبه کنند، در حالی که ما هنوز یاد نگرفتیم و می‌خواهیم هر چیزی را کپی کنیم. ما گرفتار متونی شدیم که بسیاری از اندیشمندان درک نکردند چه محیطی بوده که این نظریه رشد کرده و الزامات آن محیط چه بوده است، تنها در حال تکرار هستیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد خاطرنشان کرد: ابزار جایگزین اهداف می‌شود نه اینکه اهداف را تعیین کنیم و بعد ابزارها کمک کند. نمی‌خواهیم در طول ۶۰ سال گذشته این را متوجه شویم و دولت‌ها به طور کل نمی‌خواهند متوجه این موضوع شوند.

وی تصریح کرد: پارادوکسی در کشور داریم که کشورهای دارای منابع طبیعی رشد اقتصادی کمتر و شرایط توسعه بدتری نسبت به کشورهایی با منابع طبیعی کمتر دارند. تولید مبتنی بر زمین با بازدهی شدیدا نزولی نیروی کار مواجه است اما تولید مبتنی بر سرمایه چنین نیست. سرمایه از طریق تولید قابل بازیافت است، در حالی که زمین و منابع طبیعی قابل بازیافت نیستند. فناوری‌های صنعتی و اکتشافات آن‌ها تنها از تولید ناشی می‌شوند و ما از تولید غفلت کردیم.

بحرینیان گفت: در چین، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، سنگاپور و مالزی بدون استثنا مطلب مشترکی وجود دارد و این است که صنعت عامل توسعه بوده است. ما در سطوح سوم و چهارم، سطح فناوری هستیم. این کشورها یک عامل مشترک داشتند اما بیان می‌شود که شرایط هر کشوری متفاوت است. این کشورها تقریبا در یک جغرافیا هستند، عناصر مشترک انتخاب شده برای توسعه را نیز دارند، صنایع را انتخاب کردند و حتی برخی را اولویت دادند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد با بیان اینکه ماشین‌آلات صنعتی بخشی است که گلوی ما را گرفته و در استان شاهد مستهلک شدن آن هستیم، عنوان کرد: عدم دانش کافی یکی از گرفتاری‌های کشور بوده و هست. در آن کشورها چه کاری انجام دادند که بر این کمبود دانش غلبه یافتند؟ شرق آسیا از جمله در کره، سنگاپور، تایوان، مالزی و چین بیان کردند که باید خرده‌دانش‌ها را روی هم بگذاریم، در هیچ کجا نداریم که فردی در همه موارد دارای دانش باشد. آن‌ها نهادهایی تشکیل دادند که متفکران و نخبگان جمع شوند و تنها آن‌ها برای اقتصاد تصمیم می‌گرفتند.

وی افزود: صنعت خودرو ما ناکارآمد است اما همه در آن دخالت می‌کنند. این خودرو فشل است و ۱۰۲ نقطه در آن تصمیم‌گیری می‌کنند، به همین دلیل هنوز پس از ۷۰ سال در حال توسعه هستیم. چه می‌شود که ما قلب دنیا هستیم؟ هیچ کشوری در دنیا اینگونه نیست که ۱۵ کشور در اطراف خود داشته باشد. ۵۵ درصد صادرات ما به این ۱۵ کشور است و ۲.۵ درصد واردات آن‌ها از ایران صورت می‌گیرد.

بحرینیان ادامه داد: چرا با این همه منابع تصمیم‌گیران اقتصادی ما نتوانستند شرایط اقتصادی فراهم کنند که در قواره این منابع، توانمندی‌های سیاسی کشور و قدرت امنیتی کشور باشد؟ چرا در اقتصاد نتوانستیم این کارها را انجام دهیم؟ اینها مسایلی است که باید مشخص شود. باید تجارب دیگران را بدانیم و بتوانیم مطالبه‌گری منطقی و عملی از تصمیم‌گیران اقتصاد داشته باشیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايران خودرو توسعه نیافته هيونداي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۸۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات‌ها نقش مهمی در پیشبرد توسعه اقتصادی، فراهم کردن منابع ضروری برای عملیات دولتی، پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی ایفا می‌کنند. مالیات به عنوان منبع اصلی درآمد دولت، در تامین مالی منابع بودجه، حمایت از پروژه‌های استراتژیک دولت و تضمین دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های ضروری برای شهروندان ایرانی نقش اساسی دارند.

با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد از درآمد‌های بودجه کشور از منابع پایدار با محوریت مالیات به دست می‌آید، مالیات نه تنها برای تأمین مالی وزارتخانه‌های دولتی ضروری است، بلکه برای رفع کسری بودجه، تسویه بدهی‌ها و ارتقای رشد اقتصادی نیز ضروری است.

تامین مالی بودجه ایران از طریق مالیات برای تسهیل منابع پایدار، رفع کمبود‌های بودجه و هدایت سرمایه گذاری در کشور حیاتی است. با کاهش اتکا به صادرات نفت و استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، مالیات‌ها نقش کلیدی در ارتقای ثبات اقتصادی، حمایت از سرمایه گذاری پایدار و تحریک رشد در بخش‌های مختلف ایفا می‌کنند. از طریق سیاست‌های استراتژیک مالیاتی و جمع‌آوری کارآمد درآمد، دولت می‌تواند پایداری مالی را افزایش دهد، فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی ایجاد کند و محیطی مساعد برای سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل ایجاد کند.

علاوه بر مالیات سهم دولت، سازمان امور مالیاتی مالیات‌هایی را که تأثیر مستقیم بر توسعه و زیرساخت‌های منطقه‌ای دارد، جمع آوری می‌کند. یکی از نمونه‌های قابل توجه سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده است که به توسعه شهری و پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای در سراسر کشور کمک می‌کند.

سهم ۴ درصدی مالیات بر ارزش افزوده اختصاص یافته به شهرداری‌ها بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته است که در جهت سرمایه گذاری در شهر‌ها و ارتقای زیرساخت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شده است. این تخصیص اعتبار مزایای محسوسی دارد که از جمله می‌توان به تکمیل کمربندی شهر قزوین با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد که نشان از تاثیر مثبت مالیات بر توسعه شهری و ارتقای زیرساخت‌ها دارد.

علاوه بر این، مالیات‌ها با حمایت از خدمات ضروری، ترویج سرمایه گذاری و تقویت رشد فراگیر به عنوان محرک توسعه اقتصادی عمل می‌کنند. با تخصیص درآمد‌های مالیاتی به حوزه‌های حیاتی مانند مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌ها، دولت رفاه عمومی را بهبود بخشیده است، استاندارد‌های زندگی را بالاتر برده است و فرصت‌هایی برای پیشرفت اجتماعی-اقتصادی ایجاد کرده است. سیاست‌های مالیاتی که توسعه پایدار، تخصیص عادلانه منابع و مدیریت کارآمد درآمد را در اولویت قرار می‌دهند، نقش مهمی در تضمین رفاه بلندمدت و ثبات اقتصادی برای کشور دارند.

در پایان، مالیات محور اصلی توسعه اقتصادی کشور است. مالیات با تأمین بودجه موردنیاز دولت، تامین مالی پروژه‌های زیربنایی و طرح‌های رفاه عمومی، نقش اساسی در پیشبرد توسعه اقتصادی ایران ایفا می‌کند. با استفاده از درآمد‌های مالیاتی برای سهم دولت جهت رفع کسری بودجه، سهم شهرداری‌ها جهت حمایت از توسعه منطقه‌ای و سهم بهداشت در جهت زیرساخت‌ها و یارانه‌های حوزه بهداشت دولت می‌تواند رشد اقتصادی را بهبود ببخشد، رفاه اجتماعی را با توسعه همگون منطقه‌ای افزایش دهد و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار متوازن ایجاد کند. از طریق سیاست‌های مالیاتی استراتژیک، جمع‌آوری کارآمد درآمد و تخصیص شفاف منابع، ایران می‌تواند از قدرت مالیات‌ها برای ایجاد اقتصاد مقاومتی، تقویت خدمات عمومی و ترویج رشد فراگیر برای همه شهروندان استفاده کند.

 

دیگر خبرها

  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • تصویب طرح پهنه بندی حریم مشهد برای اولین بار در شورای‌عالی شهرسازی و معماری
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری