Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: هم اکنون زمانی نیست که با این بخشنامه‌های پی در پی فعالان اقتصادی را غافلگیر کنیم بنابراین اجرای قانون ۲۴ قانون خواسته جدی فعالان اقتصادی است. ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۱ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، وضعیت اقتصادی و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد؛ یکی از مسائل دارای اهمیت بسیار است و به همین علت هر تغییری در این حوزه تقریبا تمام جامعه را با خود درگیر می‌کند و این نگرانی‌ها برای عامه مردم بیشتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت وضعیت کنونی برای فعالان بخش خصوصی بسیار بالا است چراکه تأثیر آنها روی بخش خصوصی بسیار بالا است و البته این حوزه همواره گلایه‌هایی هم از مشکلات داخلی به ویژه در حوزه قوانین داشته‌اند؛ خبرنگار خبرگزاری تسنیم در مشهدمقدس گفت‌وگویی با غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در مورد مشکلات فعالان اقتصادی داشته که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

تسنیم: در مورد تحریم و بخشنامه‌های خلق‌الساعه بگویید و اینکه این قبیل بخشنامه‌ها چه اختلالی در فعالیت بخش خصوصی وارد شده است؟

شافعی: در شرایطی که ما گرفتار مسائل تحریم هستیم، یک شعار را باید سرلوحه کار خودمان قرار دهیم و در واقع بیشتر باید تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان آن را سرلوحه کار خود قرار دهند که در مقابل تحریم، تسهیل ایجاد کنند اما کاری که هم اکنون انجام می‌شود این است که در مقابل تحریم مرتب موانع بر سر راه فعالان اقتصادی ایجاد می‌شود و این نه تنها برای رویارویی با تحریم کاری انجام نمی‌دهد بلکه بسیاری از اوقات به تحریم کمک هم می‌کند.

علاوه بر این در قانون فضای کسب و کار یک ماده 24 و یک ماده 26 داریم؛ ماده 24 قانون می‌گوید که قبل از تصمیم‌گیری باید نظرات فعالان اقتصادی باید گرفته شود اجرای قانون چیزی است که در مرحله بعد از تصمیگیران کشور انتظار آن می‌رود؛ البته این نظراتی هم که می‌گیرند لزوما به این معنی این نیست که باید اجرا شود این نظرات را باید ببینند بشنوند و از میان آنها مناسب‌ترین را انتخاب کنند.

در ماده 26 همین قانون هم می‌گوید که صدور هر گونه رویه‌های جدید و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های تازه باید با پیش آگاهی برای فعالان اقتصادی انجام شود؛ یعنی هر تصمیمی که برای آنها می‌گیرند باید زمانی برای آن در نظر گرفته شود؛ مثلا گفته شود این بخشنامه از 20 روز آینده و یا یک ماه آینده اجرا می‌شود.

هم اکنون زمانی نیست که ما با این بخشنامه‌های پی در پی فعالان اقتصادی را غافلگیر کنیم؛ بنابراین اجرای قانون 24 قانون خواسته جدی فعالان اقتصادی است؛ بنده به عنوان یک صادر کننده و یا واردکننده وقتی گفته می‌شود که از فردا فلان بخشنامه اجرا شود؛ مقدار زیادی محموله در راه دارم بخشی از محموله‌هایم در گمرک هستند و بخشی از مواد صادراتی و یا وارداتی مراحل اولیه را تمام کرد‌ه‌اند و بعد از اینکه بخشنامه‌هایی به صورت یک‌باره صادر می‌شود، تمام اینها در راه باقی می‌ماند و سرنوشت آنها مشخص نمی‌شود با توجه به همین مثال برای تصمیمات جدید پیش آگاهی برای فعالان اقتصادی امری بسیار لازم است.

تسنیم: گویا مسائل و معضلاتی برای برخی فعالان اقتصادی نیز متاثر از شرایط ایجاد شده است...

شافعی: این مسئله درست است؛ یعنی مواردی هست که عده‌ای کار واردات انجام داده‌اند و تاکنون تکلیف واردات خود را مشخص نکرده‌اند؛ به این معنی که مشخض نیست ارز خود را در کجا مصرف کرده‌اند و برای شفافیت در این حوزه اقداماتی از طرف دستگاه‌های دولتی صورت گرفته است.

اما لازم است قبل از هر گونه اقدامات این‌چنینی و ایجاد محدودیت حتما قبلا بررسی لازم انجام شود؛ اگر کسی خاطی بود حتما با وی برخورد شود اما تعداد زیادی از این افراد اصلا هیچ خطایی در این داستان مرتکب نشده‌اند و خود بوروکراسی‌های اداری و مواردی مانند این سبب شده که کار فعالان اقتصادی به جای اینکه 2 ماه طول بکشد 4 یا 5 ماه طول کشیده و مقدار زیادی از کالاها به علت اختلاف در همین بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌ها در گمرکات باقی بماند و در واقع فعال اقتصادی کار اشتباهی انجام نداده است.

تحریم‌های بانکی هم در این موارد اثر داشته‌اند؛ در نظر داشته باشید به هیچ عنوان کسی نمی‌تواند بگوید که تحریم‌ها بی‌اثر هستند؛ تحریم‌ها حتما اثر دارد، اما ادعاهایی که تحریم‌کنندگان دارند هم قابل قبول نیست؛ به عبارت دیگر تحریم‌ها هیچ گاه نمی‌تواند ما را متوقف کند؛ ما راه‌های دور زدن تحریم‌ها را قبلا هم رفته‌ایم و آنها را به خوبی می‌شناسیم؛ فعالان اقتصادی و بخش خصوصی اگر موانع داخلی برایشان ایجاد نشود راه‌های مورد نیاز برای انجام کارهای خود را بلد هستند.

تسنیم: شما  تغییرات جدید کابینه دولت را در حوزه اقتصادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شافعی: امکان دارد که این تغییرات شوک‌های مثبتی برای اقتصاد ایجاد کند اما مشکل اساسی ما با تغییر چند وزیر قابل حل نیست؛ اقتصاد ما مشکلات اساسی و پایه‌ای و ریشه‌ای دارد و باید کاری کنیم که آنها حل شود؛ در واقع باید این را گفت در مسیر حرکت تصمیم‌گیران در بخش اقتصادی هماهنگی وجود نداشته و به عبارت دیگر تیم اقتصادی دولت به موازات هم حرکت نمی‌کنند و اگر تمرکز روی ایجاد هماهنگی در بین تیم اقتصادی باشد حتما می‌تواند اثرات بسیار خوبی داشته باشد.

تسنیم: اشاره کردید که مشکلات بخش خصوصی با دستگاه‌های اداری باید به دیوان عدالت اداری برده شود؛ دلیل این استدلال شما چیست؟

شافعی: اساسا بوروکراسی بسیار شدیدی بین دستگاه‌های دولتی ما وجود دارد و فعالان اقتصادی در صورت بروز مشکل با آنها با چالش‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند در برخی از موارد دیده می‌شود که یک دستگاه اداری بعد از گذشت چند ماه از ارسال یک نامه که درخواست تعیین تکلیف مواردی در آن داده شده هنوز به نامه پاسخ نداده و از دیدگاه بنده این مسئله به این معنی است که آن دستگاه نمی‌خواهد جواب فعال اقتصادی را بدهد.

به همین علت پیشنهاد دادیم که در اینگونه موارد به دیوان عدالت اداری مراجعه شود تا مسئله به صورت کامل تعیین تکلیف شود و به اعتقاد بنده اگر در چند مورد چنین اتفاقی رخ دهد  درس عبرتی شده و دستگاه‌های اداری بهتر به کار فعالان اقتصادی رسیدگی می‌کنند در واقع خواسته بخش خصوصی در برابر دستگاه‌های دولت اجرای دقیق قانون است.

انتهای پیام/ن

R41347/P1361/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۰۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نشست خبری دومین دوره رویداد بین‌المللی سرمایه‌گذاری و توسعه کشور (کرمان آیدکس ۲۰۲۴) با اشاره به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» برای سال جاری و با توجه به مأموریت‌های اتاق ایران در راستای تحقق توسعه پایدار، اظهار کرد مشارکت اتاق‌های سراسر کشور در مسیر برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌های اقتصادی شروع شده و در تلاشیم با ایجاد یک فضای تعاملی بین دولت و بخش خصوصی به نتایج خوبی برای توسعه اقتصادی دست پیدا کنیم.

وی افزود: این همایش با هدف بسترسازی و معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری، برگزار می‌شود و نمایندگانی از سایر کشورها، سفرا و رؤسای اتاق‌های بازرگانی کشورهای هدف دعوت شدند تا با حضور خود، اطلاعات لازم درباره اقتصاد ایران کسب کنند.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: اتاق ایران به نمایندگی از جامعه اقتصادی کشور آمادگی دارد با برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، ظرفیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران را به بهترین شکل، معرفی کند.

چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان نیز در این نشست، گفت: ظرفیت‌های متنوع بین شهرهای این استان یکی از مزیت‌های آن است که موجب شده محصولات کشاورزی این منطقه و ذخایر معدنی آن بسیار متنوع باشد. از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

وی ادامه داد: بخش خصوصی به خدمات دولت نیاز دارد و باید شرایط را برای سرمایه‌گذاری این بخش تسهیل کنیم. در این بین تلاش برای جلوگیری از خروج ارز و حتی بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خارجی، موضوعی است که به جد پیگیری می‌شود.

فداکار همچنین تصریح کرد: صادرات ۴۰ کالا با ارزش ۱۰ میلیارد دلار به ۵۰ بازار از استان کرمان برنامه‌ریزی شده است که هدفی قابل دستیابی است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد حضور چینی‌ها در استان کرمان گفت: چینی‌ها سرمایه گذاری زیادی در استان کرمان انجام داده‌اند به طوری که در بخش خودروسازی و قطعه سازی برای ۱۲ هزار نفر در مناطق محروم این استان اشتغالزایی کرده‌اند.

استاندار کرمان در مورد آب گرفتی برخی از صنایع استان کرمان از جمله خودروسازی‌ها بعد از سیل اخیر گفت: در منطقه بم در سطحی بالغ بر ۲۰ کیلومتر بارندگی و سیل وجود داشت تا وارد دشت شود اما با توجه به اینکه شدت جریان آب کند بود خسارتی آن‌چنانی وارد نکرده است. آب در حال حرکت به مدت حدود ۲ ساعت وارد پارکینگ‌های خودروسازان که در شیب قرار داشتند، شد اما آسیبی وارد نکرد وارد سالن‌ها و خط تولید نشد.

استاندار کرمان اظهار کرد: ظرفیت‌های زیادی در استان کرمان در بخش‌های مختلف از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگردی، محصولات کشاورزی، ذخایر معدنی وجود دارد؛ از طرفی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام شده تا شاهد تولید کل زنجیره فولاد و بخشی از زنجیره مس در استان باشیم.

سرمایه‌گذاری به همت بخش خصوصی توسعه می‌یابد

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی مهندسی و احداث اتاق ایران و دبیر همایش کرمان‌آیدکس با بیان اینکه دولت بودجه کافی برای تأمین منابع عمرانی و سرمایه‌گذاری در اختیار ندارد، مشارکت بخش خصوصی در این مسیر را ضروری خواند و گفت: گفتمان‌سازی در مسیر سرمایه‌گذاری و رسیدن به راهکارهای پیشنهادی برای این بخش، هدف اصلی این همایش است.

وی تصریح کرد: کرمان از منظر گردشگری، توان بسیار بالایی برای جذب سرمایه دارد که ناشناخته ماندند و سرمایه‌گذاری کافی برای معرفی آنها صورت نگرفته است. برنامه‌ریزی برای این همایش انجام شد تا بتوانیم اطلاعات همه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان را ارائه دهیم.

کد خبر 6098220 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تقویت روابط تجاری ایران و کره جنوبی
  • سنگال به دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • سنگال دنبال روابط تجاری و اقتصادی با ایران است
  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • حمایت از کارآفرینان و بخش خصوصی استان برای تحقق جهش تولید
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • نظام ارزی ،صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری