Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن مشهد با بیان اینکه طرح پیش‌فروش خودروها با نرخ سود 18 درصد برای خودروسازان یک فرصت مناسب ایجاد می‌کند، تصریح کرد: فکر می‌کنم این طرح بیش از آنکه برای صنعت خودرو و خودروسازان ضرر داشته باشد، بهتر خواهد بود.

محمد مهدی سیادت در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با مصوبه بانک مرکزی در خصوص الزام خودروسازان به پیش‌فروش خودروها با نرخ سود ۱۸ درصد اظهار کرد: اصولا سیاست بانک مرکزی سیاستی مربوط به خودروسازان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع یک سیاست پولی است و تمام کسانی که می‌خواهند در بازار پولی به نحوی دخالت کنند را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: به عنوان مثال پیش‌فروش کردن خودرو نوعی مداخله در بازار پولی است. در واقع به‌ نحوی پول را وارد مبادله می‌کنند و از همین جهت باید تابع بانک مرکزی باشند، در این بین هیچ فرقی بین خودروسازان و مابقی صنایع نیست بلکه این یک امر عمومی است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن مشهد در پاسخ به این سوال که آیا این نرخ درصد سود باعث کاهش تمایل خودروسازان برای پیش فروش ‌می‌شود، خاطرنشان کرد: زمانی که شرایط برای همه یکسان باشد و شرایط سود بانکی به ۱۵ درصد برسد، ۱۸ درصد سود پیش‌فروش نیز همان مطلوبیت خودش را دارد.

سیادت افزود: فکر می‌کنم ما با یک موج خرید خودرو نسبتا قوی روبه‌رو خواهیم بود، به خاطر اینکه روند کاهش نرخ پول از نرخ سود بانکی با همان درصدهای اندک، برای مردم قابل محاسبه می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح پیش‌فروش خودروها با نرخ سود 18 درصد برای خودروسازان یک فرصت مناسب ایجاد می‌کند، تصریح کرد: در یک دهه گذشته یکی از کالاهایی که مردم روی آن سرمایه‌گذاری می‌کردند، خودرو بود. فکر می‌کنم این طرح برای صنعت خودرو و خودروسازان بهتر خواهد بود تا اینکه این مصوبه برای آن‌ها مشکلی را ایجاد کنند.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: زمانی که بانک مرکزی این مصوبه را اعلام کند، اگر فردی بخواهد پولی در بانک قرار دهد، 15 درصد سود بانکی به وی تعلق می‌گیرد ولی اگر آن فرد خودرویی را خریداری کند، تا زمانی که خودرو به وی تحویل داده نشودف سود آن بر مبنای ۱۸ درصد محاسبه می‌شود. در واقع در این ماجرا آن فرد ۳ درصد سود بیشتر از بانک خواهد گرفت. در دوره‌های قبل همین امر در بازار یک عرف و یک روند تصویب شده و شناخته شده‌ای بود.

سیادت ادامه داد: وقتی که خلاف بانکی و مالی می‌بینیم، باید راه‌های درست پیش بگیریم. دولت نمی‌تواند وام‌های ارزان‌تر از سیستم بانکی بدهد چون منابع محدودی در اختیار دارد. دولت باید قاطع و سریع عمل کند و از این به بعد نیز اگر بانک مرکزی قاطع برخورد نکند و سایر قوا حمایت لازم را نداشته باشند، این مساله ادامه خواهد داشت.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن مشهد تصریح کرد: در حال حاضر این مساله مشکلاتی را ایجاد کرده چون از آن سود کاذب بانکی قبلی کاسته شده و مردم دیگر درآمدهایی مانند گذشته ندارند. از طرفی دیگر پول آن‌ها در کسب و کار نیز وارد نشده است. منابع باید سریع‌تر به سمت تولید برود تا سودجویان از بورس‌بازی و دلال‌بازی ناامید شوند.

سیادت در رابطه با فلسفه تصویب این طرح اظهار کرد: در تمام دنیا و در آزادترین اقتصادها، دولت‌ها مداخله می‌کنند. به عنوان مثال اگر در شهری مانند تورنتو قیمت مسکن ۱۵ درصد افزایش پیدا کند، بلافاصله دولت زمین‌های ارزان‌تر را با وام‌های مناسب در اختیار مردم می‌گذارد و آن‌ها را تشویق اعلام می‌کند که باید این پول را بازگردانند. دولت با سیاست‌گذاری‌هایی که انجام می‌دهد، در مدتی کوتاه این افزایش قیمت ۱۵ درصدی را بازمی‌گرداند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن مشهد با تاکید به اینکه سیاست‌های دولت نیز باید به گونه‌ای شود که چرخ اقتصاد ایران به حرکت دربیاید، عنوان کرد: در ایران نیز دولت باید به این شکل عمل کند و با قاطعیت برخورد کند و اجازه ندهد که سود پول به گونه‌ای شوند که مشکل‌ساز شود. در واقع تورم اندک می‌تواند چرخ اقتصاد را به حرکت درآورد ولی تورم سنگین می‌تواند اقتصاد را نابود کند و فقرا را فقیرتر کند.

وی افزود: دولت نباید اجازه دهد که دوباره آن اتفاق تکرار شود، همین مسیری که تاکنون دولت آقای روحانی طی کرده، در مراحل پایانی است. امیدواریم که این قدم‌ها سریع‌تر، قاطع‌تر و با موفقیت بیشتری طی شود و اقتصاد کشور از این وضع نابسامان خارج گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۵۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است

آخرین گزارش مخازن سد‌های کشور از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که ورودی سد‌ها در این بازه زمانی به ۲۸.۶۹ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته با موجودی ۳۰.۳۲ میلیارد مترمکعبی کاهش ۵ درصدی را ثبت کرده است. همچنین خروجی سد‌ها برای تامین مصارف شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی گذشته افزایش ۳ درصدی داشته و از ۱۷ میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب به ۱۷ میلیارد و ۹۸۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

در مجموع در آمار منتهی به ۱۶ اردیبهشت، موجودی سد‌ها در سال آبی جاری به ۳۲.۳۹ میلیارد مترمکعب رسیده که در مقایسه با موجودی ۳۱، ۹۷ میلیون مترمکعب سال گذشته، ۱ درصد افزایش داشته و به پرشدگی ۶۵ درصدی رسیده است.

بر این اساس ۱۱ سد کشور دارای پرشدگی ۱۰۰ درصدی هستند و تنها سد کشور که موجودی آن تک رقمی و تنها ۷ درصد است، سد دوستی در استان خراسان رضوی است. مجموع ۵ سد پایتخت نیز با موجودی ۴۸۷ میلیون مترمکعبی به پرشدگی ۲۶ درصدی رسیده که همچنان نسبت به سال گذشته ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از اول مهر ۱۴۰۲ تا ۱۵ اردیبهشت نیز ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۱۹.۲ میلیمتر بوده که این میزان بارندگی نسبت به دوره‌های ۵۵ ساله درازمدت با متوسط ۲۲۱.۳ میلیمتر ۱ درصد کاهش داشته و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که ۱۸۸ میلیمتر بارندگی ثبت شده بود، ۱۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد. در ادامه نیز میزان بارندگی‌ها به تفکیک استان‌ها قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۰۰ درصدی آسیب های اجتماعی با مناسب سازی زیرساخت ها | ۵۰ خودرو در خدمت گشت فوریت های اجتماعی
  • خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • وارث بیشتر ارز کشور؛ مونتاژکاران/ خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • رشد ۲۳ درصدی درآمد کچاد در فروردین ۱۴۰۳
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • مولدسازی دارایی‌های دولت فرصتی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام دستگاه‌ها است
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • افزایش ۲۵ درصدی تردد خودرو بین استانی در بوشهر
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است